• Lorem ipsum

Kijk onder aan deze pagina voor de instructie video.

Wat heb je nodig?
Remover pads of nail wipes/watjes met aluminiumfolie 
Nagelvijl
Nagelriem olie met vitamine E (cuticle oil)
Woodsticks of de metalen bokkenpoot (cuticle pusher)
Eventueel een polijst block, een handdoek en een oude placemat

Stap 1. Voorbereiding
Bescherm de tafel of de oppervlakte waarop je gaat werken tegen vloeistoffen zoals aceton en alcohol. Gebruik bijvoorbeeld een handdoek of oude placemat als ondergrond.

Voor het snel verwijderen vijl je de bovenkant van de gellak laag lichtjes. Gebruik hiervoor de nagelvijl met bijvoorbeeld 80/100 grit en vijl met de grove korrelige kant. Let er hierbij op dat je niet te ver vijlt zodat de natuurlijke nagel niet beschadigd raakt. Door een laagje van The One gellak te vijlen, zal het verwijderen en het inweken van The One gellak minder tijd in beslag nemen. Voordat je de nagels inweekt, raden wij jou aan de nagelriemen, voor extra bescherming, in te masseren met de nagelriem olie (cuticle oil). Let hierbij erop dat de olie niet op de nagel komt.

Stap 2. Weken in Remover pads
Voor het verwijderen van The One gellak van de nagels gebruik je de Remover pads. In de pads zitten reeds pluisvrije wipes die doordrenkt zijn met aceton. Hou de pad zo in je hand waarbij de zwarte plaklaag aan de bovenkant komt te liggen. Scheur de pads precies op de aangegeven plaats open, zoals aangegeven met een stippellijn. Haal de doorzichtige folie, die over de zwarte plaklaag zit, eraf. Steek je nagel in de Remover pad. Zorg er wel voor dat de wipe in de pad boven op je nagel komt te liggen. Vouw de uiteinde van de pad naar je toe, en de zijkanten van de pad naar binnen toe zodanig dat de zwarte plaklaag aan elkaar gaan plakken zodat de pad de vinger zo strak mogelijk omvat. Hou je vinger gericht naar beneden, zodat de aceton zoveel mogelijk in de pad blijft. Zo wordt het weken effectiever. Zitten de pads op alle vingers, laat ze dan ongeveer 10 minuten weken. Hou te allen tijde de vingers naar beneden gericht.

Wat extra helpt bij moeilijk te verwijderen gellak, is de handen eerst in een bad met warm water te houden tot de nagels week worden. 

Zijn je Remover pads onverwacht al op? Geen paniek, week de gellak dan met een watje en aluminiumfolie. Doordrenk dan het watje met aceton, vouw deze dubbel en plaats het watje op de nagel en pak deze met aluminiumfolie in. Het is minder makkelijk dan met Remover pads, maar je bent even ermee geholpen.

Stap 3. Verwijderen
Haal de Remover pads in een draaiende beweging van de nagels af. Doe dat eerst bij één nagel om te controleren of het lang genoeg is ingeweekt om The One gellak gemakkelijk te verwijderen. Indien dit niet het geval is dienen de nagels iets langer in te weken. Wanneer je de Primer voor een extra hechting of meerdere lagen gellak voor een vollere dekking hebt gebruikt, is het minder makkelijk om het te verwijderen.

Zodra The One gellak lang genoeg heeft ingeweekt, kan je met behulp van de Woodstick de gellak gemakkelijk van de natuurlijke nagel verwijderen. Let erop dat je niet te hard duwt of andere manieren gebruikt om The One gellak te verwijderen. Dat voorkomt beschadiging aan de natuurlijke nagel. Gaat The One gellak er niet gemakkelijk af? Dan betekent dit in vele gevallen dat de Remover pads niet lang genoeg de tijd heeft gekregen om in te weken of de aceton te snel uit de pads is verdampt. Voor het eenvoudig verwijderen van The One gellak kan je ook een metalen bokkenpootje of jouw eigen nagels gebruiken. Doe dit dan op een voorzichtige en zachte manier.

Stap 4. Voeden, laten herstellen of nieuwe gellak erop
Jouw nagels kunnen na het verwijderen van The One gellak er nog iets anders uitzien dan gewoonlijk. Dit betekent absoluut niet dat de natuurlijke nagel is beschadigd. Met het Fushion polijst block kan je de nagels polijsten en lichte oneffenheden verwijderen zodat jouw nagels er weer net zo uitzien als voorheen op een natuurlijke manier. Verzorg de nagels en nagelriemen met de verzorgende nagelriem olie met vitamine E (Cuticle Oil) en blijf dit dagelijks herhalen.

Hierna kan je jouw nagels voorzien van bijvoorbeeld een nieuwe The One gellak kleur.